Apartamentele Gabriel
Cazare in Sibiu, chiar in centru

Dacă eşti în căutarea unui loc de cazare în zona 0 a Sibiului boem, cu iz de burg, la un preţ prietenos, nu de hotel, şi iubeşti intimitatea şi independenţa, unul dintre cele 2 apartamente din Casa de oaspeţi Gabriel o să fie clar pe gustul tău şi în ton cu bugetul tău de vacanţă.

Cele 2 apartamente se află într-o curte a Sibiului de altă dată, chiar pe pietonala Bălcescu.

Dacă ajungi aici seara o să te surprindă de la intrarea acordurile de folk sau blues, de la pub-ul vecin, cu muzică live, şi apoi mirosul de struguri din curtea interioară a clădirii, dacă e toamnă. Dar după ce treci pragul… liniştea şi culorile calde. Te poţi relaxa la TV, sau poţi naviga pe internet fără reţinere ca să-ţi plănuieşti sejurul în Sibiu, sau să te reconectezi cu prietenii de acasă.

Apartamentul de la parter

E pregătit pentru maxim 4 persoane, care apreciază combinaţia de rustic al unei case istorice şi stilul modern.

Bucătăria luminoasă în stil bar, e un loc boem de poveşti de seară, la un pahar de vin sau o bere. Ai frigider, cafetieră, cuptor cu microunde şi plită pentru o cină rapidă şi gustoasă. Dacă eşti fumător, curtea îţi stă la dispoziţie, alege-ţi locul preferat, sau intră în vorbă cu turiştii internaţionali de pe terasa localului de blues şi folk din vecini.

Ai multe posibilităţi pentru micul dejun. Fie îl prepari la tine în bucătărie, pentru că toate ustensilele pentru un oaspete hărnicuţ îţi stau la dispoziţie, şi-n plus ai magazine la două umbre de copac distanţă… Fie îţi poţi alege în apropiere un bar de zi sau un restaurant pe gustul tău.

După o zi eroică prin Sibiu, cu plimbări, vizite, poate vreun concert, teatru stradal sau vreun film din festival, dormitorul matrimonial va fi oaza ta de alb şi relaxare.

Cei care te însoţesc au la dispoziţie livingul cu măsuţă roşie, canapeaua kaki.

Scaunul de ratan e perfect pentru navigare WiFi sau lectură.

Nu lua cu tine decât strictul necesar. Aici găseşti uscător de păr, prosoape curate, fier de călcat, lenjerie curată.

E o urmă londoneză în spaţiul de aici: 2 băi. Una prevăzută cu duş şi chiuvetă, cealaltă cu toaletă şi chiuvetă.

Apartamentul de la etaj

Apartamentul acesta e la fel de spaţios ca şi cel de la parter, pregătit pentru a caza maxim 4 persoane, în 2 camere cu imagini din Sibiul vechi.

O să-l găseşti uşor! În curte, pe dreapta, o să observi inevitabil treptele verzi cu decupaj jucăuş, care te obligă să păşeşti cu dreptul. “Metafora vieţii” cum a spus o turistă romantică…

În capătul lor pridvorul-terasă, unde îţi poţi bea cafeaua sau ceaiul de dimineaţă.

Locul preferat al fumătorilor, datorită intimităţii, al priveliştii, dar şi pentru băncuţa dichisită.

Ai la dispoziţie o chicineta simpatică, unde îţi poţi prepara micul dejun după gustul tău, pentru că ai toate ustensilele necesare la o întindere de braţ, plus magazinele în apropiere. Sau dacă preferi o ieşire în Sibiu, la un croissant, ai baruri de zi, restaurante, cafenele şi cofetării, sau gogoşerii şi covrigării în zonă. Miresmele o să te ghideze!

Te aşteaptă 2 încăperi spaţioase! Un dining-living unde poţi lua masa în grup de maxim 4-5 persoane, sau unde te poţi relaxa la TV sau poveşti. Aici poţi naviga pe internet, fără să fii agasat de vreun cost suplimentar. Şi în continuare, dormitorul rustic – modern, cu pat dublu uriaş şi dulap încăpător, oază de confort după plimbarea ta de turist în Sibiu.

Poziţionarea

Ambele apartamente se află la doar câţiva paşi de toate obiectivele istorice cheie din Sibiu:

  • Piaţa Mică, locul teraselor cele mai frumoase din Sibiu şi a puburilor îndrăzneţe
  • Piaţa Mare a Târgului de Crăciun şi de Paşte, a Oktoberfest-ului şi a Târgului Olarilor, a concertelor mari, şi zona 0 a revoluţiei din ‘89.
  • Pietonala cu cofetării şi gelaterii, gogoşerii şi covrigării tradiţionale, şi a spectacolelor de stradă în timpul Festivalului Internaţional de Teatru.
  • Muzeul Brukenthal cu colecţiile guvernatorului saxon.
  • Podul Minciunilor, unde o legendă spune că orice lucru rostit e pus sub semnul întrebării de când aici negustorii spuneau verzi şi uscate, câte-n lună şi în stele… şi unde iubiţii îşi pecetluiesc iubirea cu lacăte dedicate.
  • Piaţă Aurarilor, locul bijuterierilor medievali.
  • Pasajul Scărilor, cu liniştea ce te coboară din oraşul nou în oraşul vechi.

La 5 km este Aeroportul Internaţional Sibiu, de unde un autocar te poate prelua contra cost dacă eşti împreună cu un grup.

Parcarea

Fiind in centrul istoric, ai 2 variante: strada Xenopol sau parcarea publică de la Cazarma 90. Te putem ghida noi, sau Google Maps sau orice trecător prietenos.

Accesul oaspeţilor

E foarte simplu şi nu depinzi de orele unei recepţii! Te poţi caza singur în baza unui cod de acces pe care-l vei primi telefonic, în ziua sosirii. Te vom ghida pas cu pas!

Bineînţeles, dacă programul nostru coincide, ne putem întâlni pentru alte detalii de cazare.

Recenzii

Apartamentul este exact ca in descriere/poze. Parcarea este foarte aproape de locatie, asa cum ne-a fost comunicat de catre proprietar. Conditiile excelente. Recomand cu incredere!

Stefana (RO)

Octombrie 2017

Totul a fost FABULOS !

Cea mai buna locatie , conditii foarte bune , apartamentul este curat, spatios , dotat cu tot ce-ti trebuie . Situat chiar in centrul vechi al orasului nu pierzi timp pe drum pentru a vizita obiectivele turistice.

Mihaela (RO)

August 2017

Recomand cu incredere

Amplasarea in zona pietonala, toate utilitatile la dispozitie (TV si WiFi) / bucatarie echipata, cald in camere. Cu toate ca este langa un bar, pe timpul noptii nu am fost deranjati de zgomot.

Claudiu (RO)

Martie 2017

Doreşti mai multe informaţii?

Contactează-ne
Share:Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn